Kleine, strakke en onderhoudsvriendelijke stadstuin in Nijmegen

                                                                                        ____________________________________________________________________________________________________________

Wat een enorme verandering, zeg! De bewoners, waar we de moderne voortuin in Nijmegen voor mochten aanleggen, waren niet blij met hun voormalige achtertuin. Daarom hebben nooit gebruik gemaakt van hun tuin. En dat is toch jammer. De voormalige achtertuin kenmerkte zich door tegels met links en rechts aan de rand bielzen. Tussen de bielzen en de schutting was grond, zonder beplanting. 

De wensen van de bewoners waren een nieuwe achtertuin die onderhoudsvriendelijk is. Ze hadden al een idee van hetgeen ze graag wilden. Voor het raam van de woonkamer een groot terras, in het midden van de tuin kunstgras, om de schuur heen bestrating, zodat ze met de fietsen niet over het kunstgras heen moeten en een pad van het terras naar de schuur. 

De nieuwe achtertuin kenmerkt zich door een modern en strak design. Omdat de kinderen op het gras willen spelen, hebben we een heel zachte soort gekozen die ook op natuurlijke gras lijkt. Voor het terras en de bestrating gom de schutting heen hebben we hetzelfde soort tegels gebruikt om een harmonisch beeld te creëren. Aan de rechter kant hebben we een verhoogde border geplaatst met diverse soorten siergras als beplanting. Siergras blijft ook in de herfst en winter mooi groen en je hoeft er niet veel onderhoud aan te geven. Om de moderne en strakke stijl compleet te maken, hebben we de schuur zwart afgelakt en de palen van de schutting antraciet geverfd. 

De bewoners waren niet zo van de bbq. Maar toen ze tijdens de uitvoering van het project zagen hoe mooi hun tuin gaat worden, kregen ze er meteen zin om een bbq aan te schaffen. Om de bbq een mooi plek te geven, hebben we als bonus on top met de klinkers uit de voortuin en overgebleven tegels een buitenkeuken ontworpen. Om ook s'avonds nog van de tuin te kunne genieten hebben we spotjes verwerkt in de grond en in de border. Drie spots aan de linker kant langs de schutting en drie spots aan de rechter kant langs de schutting. Hiermee hebben we ook een mooie zichtlijn gecreëerde van de woonkamer naar het achterste gedeelte van de tuin.

Ook wanneer het door slechte weersomstandigheden niet aantrekkelijk is om in de tuin te zitten kunnen de bewoners s'avonds de buitenverlichting aanzetten en hebben ze een prachtige en sfeervolle uitzicht.

De stijl van de achtertuin hebben we doorgetrokken naar de voortuin.


moderne achtertuin