TUINAANLEG

______________________________________________________________

 

Onze passie is het aanleggen van prachtige achtertuinen en voortuinen met een unieke uitstraling. We hebben een visie en kennis van het juiste materiaal. We maken tuinen die qua stijl passen in de omgeving of bij het huis. We leggen niet gewoon tuinen aan. Nee, we willen een prachtige buitenruimte creëren waarin u zich helemaal thuis kunt voelen en waar u van kunt genieten. Wij kijken in eerste instantie kunstzinnig naar uw tuin en zien deze als een wit doek. Tuinen die door ons ontworpen zijn kenmerken zich door een exclusieve uitstraling, moderne stijl, strakke lijnen, de beste materialen, luxe en gezelligheid, zichtlijnen. We hebben een visie en zijn creatief, maar kunnen ook praktisch denken. We maken een ruimtelijk tuinontwerp dat goed uitvoerbaar is en tot op het detail doordacht is. We hebben een oog voor de kleine dingen en geloven dat elk detail van invloed is op de uitstraling van de tuin. Wanneer klanten met een eigen ontwerp komen, geven we daarop advies en vullen het aan met onze ideeën, zodat de klant achteraf meer krijgt dan hij verwacht had. Bij kleine stadstuinen en patiotuinen is het een kunst daar het meeste uit te halen. Klanten denken vaak, dat ze een veel te klein tuin hebben om daar echt iets mee te kunnen, maar niets is minder waar. Wij halen heel veel ook uit de kleinere tuinen. Met de beplanting bijvoorbeeld kunnen we diepte creëren, met behulp van afscheidingen deelt u de tuin in verschillende gedeeltes op, waardoor deze niet in een keer in te zien is en op die manier groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Ook combineren we graag verschillende materialen met elkaar in plaats van de hele tuin met hetzelfde soort tegels te bestraten. Dit maakt het meer speels en minder saai. Ook hoeft een tuin niet over een enkele terras te beschikken. Meerde zitplekjes in de tuin zijn ook handig. Zeker als de zon draait en uw daardoor op het ene terras in de schaduw komt te zitten. Zo heeft u de gelegenheid naar een ander zitplekje in de tuin te verhuizen, waar de zon nog wel schijnt. Of u richt op het ene terras een gezellige loungeset in, de perfecte plek om samen met uw gezin, familie en vrienden te eten, te barbecueën en te genieten. Op een ander zitplek kunt u dan met rust een boek lezen of dineren. Zo is er veel te zien en ontdek je iedere dag iets nieuws in uw tuin. De tuin blijft zo spannender. 

 

We leggen tuinen niet alleen voor particulieren aan. Ook bedrijven kunnen bij ons terecht als zij een mooie groenvoorziening rondom hun panden wensen. Een mooi bedrijfspand zorgt immers voor een positieve uitstraling naar buiten. De groenvoorziening rond het bedrijfspand bepalen mede het imago van uw bedrijf.

 

We denken graag volledig met u mee, luisteren naar uw wensen en begeleiden en adviseren u tijdens het gehele proces van ontwerp over uitvoering tot het eindresultaat en zelfs ook nog na afronding van het project!

 

Bent u van plan een compleet nieuwe achtertuin en/of voortuin aan te laten leggen of u huidige tuin te laten verbouwen? Neem dan contact op met ons! Bij Marcel Bruckner Hoveniersbedrijf baseren we het tuinontwerp ook volledig op uw wensen. Of u nu een onderhoudsvriendelijke tuin wenst, een kleine tuin, een grote tuin, een bloemenparadijs, een zwembadlandschap, een strakke tuin met vooral rechte lijnen, een wat meer mediterrane tuin, een exclusieve tuin of een natuurlijke tuin. Wij luisteren vooral naar u en uw wensen, geven advies en zetten alles op papier voor een voorlopig ontwerp. Zo bent u verzekerd van een tuinontwerp dat voldoet aan al uw wensen en in het beste geval uw verwachtingen zelfs gaat overtreffen.

 

 

Van het eerste idee naar uw prachtig afgewerkte droomtuin

 

Tijdens een persoonlijk intakegesprek op locatie bekijken we uw tuin, brengen we al uw wensen in kaart en maken daarna een voorlopig tuinontwerp. We zorgen er voor dat het tuinontwerp niet alleen voldoet aan uw wensen, maar ook past bij de stijl van uw huis. Bent u tevreden en gaat u akkoord met het definitieve ontwerp, dan kunnen we daarna aan de slag met het aanleggen van uw droomtuin. Zo komen we samen met u stap voor stap van een eerste idee naar een prachtig afgewerkte tuin.

 


Onze werkwijze bij het ontwerpen van uw nieuwe tuin

 

Wij vinden dat een droomtuin pas echt goed tot zijn recht komt als er een verbinding is gelegd met de omgeving, het landschap en uw interieur. Wanneer we starten met een tuinontwerp kijken we naar de omgeving, met name de genius loci: het karakter van de omgeving. Dit karakter is door te trekken in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van planten en bomen die in deze omgeving zijn opgenomen of het opnemen van bepaalde zichtlijnen die voor het uitzicht zorgen.

 

In onze beleving draait het bij een tuin om de juiste verhouding tussen de verharding en de beplanting, de sfeer, het gebruiksgemak en de juiste verhouding tussen hoge en lage planten om meer dieptewerking te creëren.

 

Ook kijken we naar uw interieur. Dit interieur bestaat uit bepaalde elementen, kleuren en patronen. Deze vormen een inspiratie waarop we voortborduren om de tuin in te richten. Het patroon of het materiaalgebruik vormt een belangrijke factor bij het leggen van de verbinding tussen tuin en woning. Ook de verlichting wordt zo in de tuin geplaatst dat er vanuit de woning een optische verbinding ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan het uitlichten van bomen, facades en heesters.

 

We kijken naar de ruimtelijke kwaliteiten en gaan uit van esthetiek en gebruikswaarden. De beleving en samenhang in de tuin zijn daarbij belangrijke speerpunten. We werken volgens deze manier:

 

  • Wensen meenemen in het ontwerp, advies op uw wensen
  • Bewaken van het budget en eventueel fasering van de uitvoering
  • Keuze van de juiste materialen voor een lange levensduur
  • Rekening houden met klimaatveranderingen bij de keuze van de planten
  • Ontwerpen van onderhoudsarme tuinen als u dit wenst
  • Verbinding tussen de architectuur van uw woning en uw tuin
  • Verbinding tussen het interieur en uw tuin
  • Verbinding tussen uw tuin en het omringende landschap

 

Stap voor stap naar uw droomtuin

STAP 1:   Bezichtiging van uw tuin en intakegesprek op locatie

STAP 2:   Bespreken van uw wensen en uw budget

STAP 3:   Het voorlopige tuinontwerp

STAP 4:   Nabespreken en evt. aanpassen van het voorlopige tuinontwerp en/of uw budget

STAP 5:   Het definitieve tuinontwerp op basis van uw wensen en budget

STAP 6:   Materiaalkeuze en beplantingsplan op basis van uw budget

STAP 7:   Bestellen van materialen en planten

STAP 8:   We gaan aan de slag met het aanleggen van uw droomtuin

STAP 9:   Presentatie eindresultaat

STAP 10: U mag genieten van uw nieuwe droomtuin

 

Wat moet ik investeren in mijn nieuwe achtertuin?

Hoeveel u precies moet investeren in de aanleg van uw nieuwe tuin is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals uw wensen, de exacte materiaalkeuze, de verhouding tussen bestrating, beplanting en gazon, de grootte van de tuin, wel of geen zwembad in uw tuin. Om het voor onze klanten iets duidelijker te maken hebben we diverse pakketten samengesteld voor het aanleggen van uw tuin. Deze pakketten geven ook gelijk een prijsindicatie van de totale investering. Wij bieden onze klanten met deze pakketten een totaaloplossing tegen een vaste prijs om verrassingen of discussies achteraf te voorkomen en onze kwaliteit te waarborgen. 

Klik op de link voor een overzicht van onze pakketten voor tuinaanleg!